Sivas’ın Zara ilçesinde etkili olan sağanak yağış sırasında Mehmet Akif Ersoy Camii’nin minaresine yıldırım düştü. Yıldırım, cami minaresinin alem kısmında ve uç noktasında hasara yol açtı. Olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmazken, çevrede kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi.
CUMA NAMAZI SAATİNDE OLMAMASI BÜYÜK TEHLİKEYİ ENGELLEDİ
Yıldırımın düşme anının, camide cuma namazı kılınmadığı bir saate denk gelmesi, ciddi bir tehlikenin önüne geçti. Cami altındaki 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun o sırada kapalı olması ve cami bitişiğinde bulunan ilkokul öğrencilerinin henüz okuldan çıkmamış olması da olası bir faciayı engelleyen diğer önemli etkenler arasında yer aldı.
KAYMAKAM VE YETKİLİLER CAMİDE İNCELEMEDE BULUNDU
Olayın ardından Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, Belediye Başkanı Fatih Çelik ve İlçe Müftüsü Yunus Güleç cami avlusuna gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet ekipleri ise güvenlik gerekçesiyle cami çevresindeki yolları kısa süreliğine trafiğe kapattı.
ONARIM İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILACAK
Yetkililer, minarede oluşan maddi hasarın giderilmesi için en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını bildirdi. Olayın meydana geldiği sırada herhangi bir sivilin veya öğrencinin zarar görmemesi ise bölgede büyük bir rahatlama yarattı.
Yorumlar
Kalan Karakter: