Suriye’de faaliyet gösteren ve Kürt siyasi partilerini bünyesinde barındıran Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'ndan (SMDK) ayrıldığını duyurdu.
ENKS Sözcüsü Feysel Yusif, yayınladığı video mesajda, "Devrim sona erdi, Baas rejimi çöktü. Artık Suriye Muhalefet Koalisyonu’nun içinde yer almayacağız." ifadelerini kullandı.
Yusif, bundan sonraki süreçte Kürt halkının haklarını güvence altına almak için Şam yönetimiyle diyaloğa açık olduklarını vurguladı.
Öte yandan, ENKS’nin bu kararını Kürt lider Mesud Barzani’ye de ilettiği öğrenildi. Yusif, “Kürt halkının ortak çıkarlarını korumak için yeni bir dönem başladı.” diyerek, Suriyeli Kürtler arasında ortak bir heyet kurulması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
2012 yılında Katar’da kurulan ve merkezi İstanbul’da bulunan SMDK, Esad rejimine karşı farklı muhalif grupları bir araya getiriyordu.
Kaynak: İLKHA
Yorumlar
Kalan Karakter: