Yeşilçam sinemasının önemli isimlerinden biri olan oyuncu Gülümser Gülhan, hayatını kaybetti. Özellikle "Davacı" ve "Postacı" filmleriyle tanınan Gülhan, Türk sinemasının unutulmaz yapımlarında yer almış ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilen bir oyuncuydu.
Gülümser Gülhan, "Postacı" filminde, ünlü oyuncular Kemal Sunal, Fatma Girik ve Erdal Özyağcılar ile birlikte rol almıştı. Filmde, Erdal Özyağcılar’ın canlandırdığı 'Latif' karakterinin eşi 'Petra' rolüyle hafızalarda kalmıştı. Bu rol, Gülümser Gülhan'ın kariyerindeki en bilinen ve hatırlanan performanslarından biriydi. Ayrıca, Gülhan'ın sinemaya olan katkıları, Yeşilçam dönemiyle özdeşleşmiş birçok yapımda da yer alarak sinema dünyasında iz bırakmıştır.
Acı haber, Film-San Vakfı tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Vakfın yaptığı açıklamada, "Oyuncu Gülümser Gülhan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" dedi.
Gülümser Gülhan'ın eşi, yine kendisi gibi oyuncu olan Ahmet Gülhan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yarım asırlık eşimi kaybettim. Acım sonsuzdur" diyerek büyük bir kayıp yaşadığını dile getirdi.
Gülümser Gülhan'ın ölüm haberi, Türk sinemasının önemli bir kaybı olarak kabul ediliyor ve sevenleri tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Gülhan, Türk sinemasının önemli kadın figürlerinden biri olarak hatırlanacak.
Mahreç:Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: