TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların topluma katkılarına ve mücadelesine dikkat çekti. Kurtulmuş, Filistinli kadınların vatanlarını koruma mücadelesine ve tüm dünyadaki kadınların cesaretine duyduğu saygıyı dile getirdi.
"Sevgi, özveri, şefkat ve merhametleriyle aileye, topluma ve insanlığa değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum." diyen Kurtulmuş, kadınların tarih boyunca cesaret ve fedakârlıklarıyla toplumun her katmanında öncü rol üstlendiğini belirtti.
Kadınların Türkiye'nin gelişimine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılı ülkemiz için büyük fırsatlar barındırıyor. Bu fırsatları kazanımlara dönüştürme mücadelesinde, kadın-erkek omuz omuza vererek daha güçlü bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
Filistinli kadınların mücadelesine ayrıca dikkat çeken Kurtulmuş, "Başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulme maruz kalan ve heybelerindeki tükenmez ümitle direnen tüm kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yürekten selamlıyorum." ifadelerini kullandı.
Mahreç: Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: