Şanlıurfa’da 8 milyon lirayı bulan elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama aboneleri tarafından saldırıya uğradı.
Ekipler; çıkan haciz kararını yerine getirmek için Şanlıurfa'nın Eyyubiye İlçesine bağlı kırsal Dilimli ve Yağmurlu mahallelerine gitti.
Herhangi bit engellemeye karşı jandarmanın güvenlik önlemi aldığı alanda bekleyen mahalleli, taşlarla görevlilere ve jandarmaya saldırmaya başladı.
Jandarmanın kontrolü sağlamasının ardından söz konusu trafolar tek tek toplandı.
Traktör römorkuna yükleyip duvarla gizlediler
Yaklaşık 7.800 kVA gücünde olan 6 kaçak trafodan bazılarının traktör römorkuna yüklü halde olduğu, bazılarının ise duvar örülmüş yerlerde yerden görünmeyecek şekilde gizlendiği dikkat çekti.
Saldırı anları; trafolara el konulma anını tespit etmek içinhazır bulunan dronlar tarafından havadan kayıt altına alındı.
IHA