FETÖ’ye yönelik güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir haftada 29 ilde gerçekleştirilen ‘KISKAÇ-37’ operasyonları kapsamında 93 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
ŞANLIURFA’DA GENİŞ ÇAPLI OPERASYON
Operasyonun en dikkat çeken noktalarından biri Şanlıurfa oldu. Güvenlik güçleri, kent genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yakalanan şüphelilerin, örgütün ‘Askeri Mahrem Yapılanması’ ve ‘Öğrenci Yapılanması’ içinde faaliyet yürüttüğü, örgüt içindeki sorumlu isimlerle ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurduğu ve kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edildi.
29 İLDE EŞ ZAMANLI BASKINLAR
Şanlıurfa’nın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Konya başta olmak üzere toplam 29 ilde geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin de gözaltına alındığı bildirildi.
YERLİKAYA: MÜCADELEDE TAVİZ YOK
Operasyonlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain terör örgütüne karşı mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve sahada görev alan kahraman polislere teşekkür etti.
Özellikle Şanlıurfa’da titizlikle yürütülen operasyonlar, örgütün bölgedeki faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli süreç devam ederken, güvenlik güçlerinin FETÖ’ye yönelik mücadelesinin kararlılıkla süreceği vurgulandı.
Kaynak: Harran Ovası
Yorumlar
Kalan Karakter: