Vali Yardımcısı Alper Taş, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve ilgili birim sorumlularının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, önceki dönemlerde yapılan çalışmalar gözden geçirildi ve yeni dönemde alınacak tedbirler ele alındı.
Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Vali Şıldak, Şanlıurfa’daki 88 okulda polis veya jandarma personelinin sabit güvenlik görevlisi olarak bulunduğunu, diğer okullarda ise kolluk kuvvetlerinin koordinasyon görevlisi olarak güvenliği sağladığını belirtti.
“DEVLETİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİLECEK”
Okul çevrelerinin güvenliği konusunda kararlılıklarını vurgulayan Vali Şıldak, “Çocuklarımızın güvensiz ortamlarda bulunmaması, kötü alışkanlıklar kazanmaması ve olumsuz durumlar yaşanmaması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı. Güvenlik güçlerinin okul çevrelerinde sürekli denetim ve ani kontroller gerçekleştireceğini dile getiren Şıldak, velilere de çocuklarının davranışlarını yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.
Ayrıca okul çevresindeki esnafa da seslenen Vali Şıldak, suç unsurlarına denk gelmeleri halinde duyarlılık göstererek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirimde bulunmalarını istedi. Şanlıurfa genelinde eğitim ortamının daha güvenli hale gelmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Mahreç: Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: