Son 3 yılda siber saldırılarda 15 kat artış gerçekleşti!
Gün geçtikçe artan siber saldırılar başta kuruluşlar olmak üzere tüm kullanıcıları tehdit ediyor. Son dönemde yapılan bir araştırma, son 3 yılda siber saldırılarda 15 kat artış gerçekleştiğini gösteriyorken, artarak devam eden siber saldırıların yalnızca %10’una 1 ay içerisinde müdahale edilebildiği görülüyor.
Yayınlanma :
22.06.2022 10:29


ŞİRKETLER GÜVENLİK AÇIĞI DÜZELTME AKSİYONUNU HIZLANDIRMALI
Uzmanların gerçekleşen siber saldırılar karşısında hızlı aksiyona geçebilmek için kritik noktaları her zaman denetlemesi gerekiyor. Siber saldırılar sırasında müdahalenin yavaş olması da saldırının başarılı olma oranını artırıyor. Araştırma sonuçlarına göre, etki alanlarında toplam kaç güvenlik açığı bulunduğuna bakılmaksızın kuruluşların genellikle her ay saldırıların yaklaşık %10'una müdahale edebildiği tespit ediliyor. Bu durum gösteriyor ki şirketlerin güvenlik açığı tespiti konusunda önemli ölçüde eksiklikleri bulunuyor. Tursun’a göre, siber saldırı sırasındaki müdahale süreçlerinin kolaylaştırılması gerekiyor. Tursun, teknolojik altyapı yatırımları ile siber saldırı müdahale süreçlerinin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.
GÜVENLİK AÇIKLARINA EN ÇOK HANGİ SEKTÖRLER DİKKAT ETMELİ?
Güvenlik açıkları fazla olan sektörler arasında %62,6 ile bilgi sektörü ve %61,6 ile kamu sektörü yer alıyor. Finans sektörü %48,6 ile bu iki alanı takip eden diğer önemli çalışma alanları arasında yer alıyor. Araştırmaya göre, güvenlik açıklarına sahip sektörler arasında %10'dan daha az bir fark olduğu tespit ediliyor. Şirketlerin altyapılarındaki güvenlik açıklarını düzeltmesi ise genellikle 12 aya kadar sürüyor hatta bu durum güvenlik açığı sayısı ne kadar fazla olursa o kadar uzun zaman alıyor. Tursun, siber saldırganların sektör özelinde çok sayıda saldırı gerçekleştirdiğini ancak bireysel kullanıcıların da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtirken hem şirketleri hem de kullanıcıları güvenlik önlemleri hakkında bilgi sahibi olmaları konusunda uyarıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: