ABD Başkanı Donald Trump, Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için yürütülen diplomatik girişimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Trump, ABD ve Rusya'dan yetkililerin bir araya gelerek savaşı sona erdirme konusunda görüşmeler yaptığını belirtti. Moskova’nın Ukrayna'daki savaşı sonlandırmak için bir anlaşma arayışında olduğunu ifade eden Trump, bu süreçte Kiev’in dışarıda bırakıldığını kaydetti. Ukrayna’nın, kendisi olmadan yapılacak herhangi bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini vurguladığını da sözlerine ekledi.
Görüşmeler sonrası daha iyimser olduğunu belirten Trump, ay sonuna kadar Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "muhtemelen" bir araya gelmeyi planladığını açıkladı. “Rusya bir şeyler yapmak istiyor, bu vahşi barbarlığı durdurmak istiyorlar” diyen Trump, her iki tarafın da büyük kayıplar verdiğine dikkat çekti.
Ayrıca, Avrupa ülkelerinin olası bir barış anlaşması kapsamında Ukrayna'ya barış gücü askerleri göndermek istemeleri halinde, buna karşı çıkmayacağını belirtti. Trump, savaşın sona erdirilmesi için ABD’nin aktif rol oynayacağını ve barışın sağlanması için Rusya ile daha fazla görüşmeye açık olduğunu vurguladı.
Kaynak: ANKA
Yorumlar
Kalan Karakter: