Türk dünyasının geleneksel sanatları vitrine çıktı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ve bu yıl ‘Türk Dünyası’ temasıyla düzenlenen 5. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali, Türk dünyasının geleneksel sanatlarını Bursa’da buluşturdu.
Yayınlanma :
11.05.2022 16:05


Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’nın ‘tarihi ile büyüleyici bir yer olmasının yanında’ şehir kimliğini oluşturan kültürel değerlerinin sanat dünyasına ilmek ilmek işlendiği bir bölge olduğunu söyledi. Bursa’nın sanayisiyle, kültürel ve sosyal hayatı ile öne çıkmayı başarabilen, farklı etkinliklerle sosyokültürel hayatını sürekli zenginleştiren bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her projede kültürel ve sanatsal değerlerimizi sadece Türk milletine değil tüm dünyaya bırakılacak mirasımız olarak görüyor ve gözetiyoruz. Yöresel sanat dallarımızı genç nesillere aktarma projelerimizde, tarihi ve kültürü ile bütünleşen programlara imza atıyoruz. Bursa Kent Konseyi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen festivalimizde de 7 ülkeden 112 sanatçı eserlerini sergileme imkanı bulacak. 80 stantta 22'si yurt dışından olmak üzere 112 ustamız atölye çalışmaları ve gösterilerle inşallah unutulmayacak bir festivali yaşatacaklar. Ayrıca 80 farklı sanat dalından 2000'in üzerinde eser de sanatseverlerle buluşmuş olacak. Bunlar bizim geleceğimiz, bunlar bizim her şeyimiz” dedi.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev de geleneksel sanatların ‘kültürün nesilden nesile aktarılmasında’ büyük rolü bulunduğunu hatırlattı. Geleneksel sanatları yaşatmaya ve tanıtmaya çalışan ustaların eserlerinin bu festivalde sergileneceğini dile getiren Raev, TÜRKSOY olarak da bu değerlerin geleceğe aktarılması noktasında çaba harcadıklarını kaydetti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da kültür ve sanatını kaybetmiş toplumların bitmeye mahkum olduğunu belirterek, “Sanatçılarımızı her zaman olduğu gibi baş tacı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sanatçılarımız olduğu sürece ülkemiz her zaman ayakta kalacaktır. Buna inanıyorum” diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Halk Kültürü Daire Başkanı Serkan Emir Erkmen ise, geleneksel sanatların yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönündeki çalışmalara Bakanlık olarak son derece önem verdiklerinin altını çizdi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, stantları gezerek, geleneksel el sanatlarını yakından inceledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: