Vekil Özyavuz'dan Güvenli Bölge Değerlendirmesi
Urfa Haber'den Necdet Karadeniz, Şanlıurfa Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili MYK Üyesi İbrahim Özyavuzla güvenli bölge konusunu görştü.
Yayınlanma :
02.09.2019 20:35


Urfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Suriye sınırında Türkiye ve ABD tarafından gerçekleştirilecek güvenli bölge konusundaki düşüncelerini şu şekilde açıkladı:
“Öncelikle hoşgeldiniz. Tabii ki Türkiye’nin içeride ve dışarıda bütün politikasını sürekli takip ediyoruz .Suriye bize yakından ilgilendiren bir ülke dolayısıyla Suriye’den Türkiye gelen mülteci kardeşlerimizin cefasını bizim bölgemizin insanı yıllardır çekiyor. Ülkelerindeki bir yangın sonucu bizim kapımıza dayandılar biz de geçmişte olduğu gibi sosyal dayanışmanın en iyi örneğini göstererek onlara kucak açtık ve bizim yaşamımıza katıldılar.
Şimdi o bölgede askeri birlikler Türkiye’nin güvenliğini sağlamak amacıyla konuşlandırıldı.Suriye tarafında ki tehlikeyi bertaraf etmek için .Ülkemizin bunu yapma hakkı var yine NATO’ya bağlı olarak Amerikan yetkilileri ile bir araya gelip şu anda Akçakale’de, orada helikopterlerle sürekli sonra takibi ama öncesinde de sayın iç işleri bakanımızla ortada buluşuldu. Akçakale’de beraber incelemelerde bulunduk.Burada termal kameralardan karşı tarafta kurşunlarla aslında bana göre geç kalınmış olarak şu anda bu şekilde helikopterlerin orada nöbet tutması ve yazıları takip etmesi yeterli değil .Bana göre hemen ,dedim çok geç kalındı aslında orada geçmişte ülkede başbakanlık yapan Sayın Davutoğlu’nun yanlış politikalarının da sonucu bu hale geldik .Bizim sınır güvenliğimizi korumak ve oradaki komşu ülkedeki vatandaşların da sıkıntılarını giderme hakkımız var .Eğer komşumuz orada yoğun bir tehdit altındaysa ona müdahale etme hakkı Türklerindir diye düşünüyorum .Geç kalındı ama inşallah telafisi mümkün olur çünkü aksi taktirde burada bir koridor açmaya çalışacaklar bildiğiniz gibi kuzey Irak’tan Akdeniz’e doğru .Bu koridorun bir defa kalması lazım yani tamamının güvence altına alınması lazım .20 ,30 km bana göre yeterli değil. Ceylanpınar sınırından itibaren Akçakale, Aynel Arap, Rakka ve hatta Deresi kapsayacak bir kontrol noktasına ihtiyaç var.
Yani güvenlik sağlama alsın ama şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı fakat bizim beklentimiz bir an önce Türk askerinin oraya giderek oradaki güvenliği sağlaması.Bizim beklentimiz o yönde." dedi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: