Şerafettin Beye "YOL" Göründü
Yayınlanma :
05.07.2019 15:58
Ben yazılarımı kaleme alırken hep elimi vicdanıma koymuş, empati kurmuşumdur. Çünkü, insanlar kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmamalı.
Son aylarda Şanlıurfa gündemini işgal eden İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’dan söz ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım köşe yazımda; Şerafettin Bey’in, kentimize geldiği günden itibaren yaptığı icraatlardan söz etmiştim, daha doğrusu yapamadığı icraatlardan… Asli görevi yerine adı ihalelerle anılan Şerafettin Bey, iddialarla ilgili tek kelam etmezken, kendini bilmez birkaç yandaşın saldırısına uğramıştım.
Bu trol hesapların sahipleri kaçak dövüşmek yerine çıkıp da Şerafettin beyin asli görevlerine ilişkin hiçbir icraatından söz edemediler. Çünkü savunacakları hiçbir icraatı yoktu. Çünkü, Ziya Paşa’nın söylediği ve kültürümüzde deyim olarak sıkça kullanılan “Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz”… bir insanın gerçek kimliğini, yüzünü görmek ve öğrenmek için, o kişi hakkında söylenenlere değil, yaptığı işlere bakmak gerekir. Biz de baktık kocaman bir “hiç” çıktı karşımıza. Yoksa bir bürokratla ne işimiz olabilir? Ama bir gazeteci olarak da halkı doğru bilgilendirmek gibi bir görevimiz olduğunu da biliyoruz.
Bugün gelinen aşamada gelen son bilgilere göre Şerafettin Beye yol görünmüş. Neden? çünkü Şanlıurfa’ya kazandırdığı, elle tutulur bir şey yok da ondan. Yani biz yanlış bir şey dememişiz, iftira atmamışız.
2017'nin Şubat ayından buyana Şanlıurfa’da görev yapan Şerafettin Bey, bu süre zarfında kentte eğitim kalitesinin yükselmesi adına neler yapmış birisi çıksın söylesin, ben de şapka çıkartayım. Ama satılık kalemler kimliklerini açıkça belirtmekten korkarak, trol hesaplarla saldırıya geçtiler. Bu kendini bilmezler, benim para karşılığında bu yazıları yazdığım gibi çirkin bir iddiada bulunmuşlardı. Ben bugüne kadar ne sahte hesap kullandım, ne de kimliğimi gizleme ihtiyacı duydum. Oysa trol hesap da olsa o tetikçilerin kimliklerini gayet iyi biliyorum. Onlar da benim kendilerini bildiğimi zaten biliyorlar. Onlara bir yazı ile cevap vereyim dedim ama cevap vermeye de lüzum görmedim. Neden biliyor musunuz? “Her lafa verilecek cevabım vardır, lakin lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye”
Bir Şanlıurfalı olarak temennim; falında yol görünen Şerafettin Beyin yerine atanacak ismin hizmet sevdalısı olması ve sadece asli görevleri ile uğraşmasıdır. Çünkü, genç nüfusa sahip kentimizde eğitim en öncelikli konuların başında geliyor. Şerafettin Beye kefil olup kentimize 2,5 yıl kaybettirenler bu kez bu işten ellerini ayaklarını kessinler.
Kalın sağlıcakla
İsmail Çölkesen
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: