Yurt dışında yaşayanlar en çok hangi ülkeyi tercih ediyor?
Türkiye’nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut.com, yurt dışına taşınmayı planlayanların taleplerini inceledi. Son 6 ayda; Uluslararası Nakliyat talepleri yüzde 10, Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı talepleri yüzde 93, Vize Danışmanlığı talepleri yüzde 278 arttı. Almanya, en çok taşınma talebinde bulunulan ülke oldu.
Yayınlanma :
08.02.2022 12:22


Uluslararası Nakliyat, Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı ve Vize Danışmanlığı gibi yurt dışına yerleşmek için ihtiyaç duyulan servislerde son 6 ayda yüzde 55 artış görüldü.
Uluslararası Nakliyat taleplerinde en çok tercih edilen ülkenin yüzde 33 ile Almanya'ya olduğu görüldü. Almanya’dan sonra en çok göç edilen ülkeler ise sırasıyla Hollanda, İngiltere, Fransa ve ABD olarak öne çıkıyor.
Vize almakta en çok zorlanılan ülke Amerika
Vize danışmanlığı hizmetindeki taleplerin yüzde 89’u turistik olmayan vizeler için gelirken, en çok danışmanlık istenilen ülkeler Amerika Birleşik Devletleri oldu. ABD’yi Almanya ve Fransa takip ediyor.
Eğitim için en çok tercih edilen ülke Almanya
Armut.com’un Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık hizmetlerindeki talepler incelendiğinde son 6 ayda en çok danışmanlık istenen ülke Almanya oldu. Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) verdiği bilgilere göre, Türkiye’den Almanya’ya üniversite eğitimi için giden öğrencilerin sayısındaki artış pandemi döneminde de devam etmişti.
Eğitimine başka bir ülkede devam etmek isteyenlerin ikinci tercihi ise Amerika Birleşik Devletleri oldu. Gelen taleplerin çoğunluğunun lisans ve yüksek lisans seviyelerinde olması dikkat çekti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: